Kaip naudoti „Auto History Wipe“

„Auto History Wipe“ automatiškai išvalo naršymo istoriją, podėlį, slapukus, atsisiuntimus ir kt. — paleidžiant naršyklę, pagal tvarkaraštį arba vienu spustelėjimu. Šis vadovas aptaria diegimą, sąrankos vediklį, įrankių juostos iškylantįjį langą ir kiekvieną parinktį puslapyje Parinktys.

1. Plėtinio diegimas

  1. Atidarykite „Auto History Wipe“ puslapį „Chrome“ internetinėje parduotuvėje ir spustelėkite „Įdiegti į „Chrome““, tada „Pridėti plėtinį“.
  2. Spustelėkite dėlionės gabalėlio (Plėtiniai) piktogramą „Chrome“ įrankių juostoje ir prisekite „Auto History Wipe“, kad jo piktograma visada būtų matoma.
  3. Vadovaujamas sąrankos vediklis pirmojo paleidimo metu (ir vėl po didelių atnaujinimų) atsidaro automatiškai.

2. Sąrankos vediklis pirmojo paleidimo metu

Vediklis jus sukonfigūruoja per mažiau nei minutę. Bet kurį iš šių pasirinkimų vėliau galite pakeisti puslapyje Parinktys.

ŽingsnisKą pasirenkate
KalbaSąsajos kalba ir Teksto rodymas: Mano kalba, Tik anglų arba Abi (jūsų kalba ir anglų greta). Tiesioginė peržiūra atnaujinama jums renkantis.
PaleidimasAr automatiškai valyti pasirinktus duomenis kaskart paleidžiant naršyklę.
PranešimaiAr rodyti pranešimą „Valymas baigtas“. Taip pat primena spartųjį klavišą Ctrl+Shift+E.
DuomenysKuriuos duomenų tipus valyti (istorija, podėlis, slapukai, atsisiuntimai, formų duomenys). Tai galite patikslinti vėliau.
PapildomaiPasirenkami galingi nustatymai (slaptažodžiai, svetainių saugykla, gilus valymas). Jei nesate tikri, palikite išjungtus.
ApsaugaApsaugokite svetaines iš žymių (liekate prisijungę) arba išjunkite tai visiškam išvalymui. Čia taip pat yra gilaus valymo parinktis.

Norėdami išsaugoti, spustelėkite „Baigti sąranką“. (Taip pat galite „Praleisti“ ir naudoti protingus numatytuosius nustatymus.)

Norėdami atidaryti iškylantįjį langą, spustelėkite įrankių juostos piktogramą:

  • Valyti dabar — iš karto išvalo pagal jūsų dabartinius nustatymus. Patvirtinimo žingsnis prieš įvykstant tiksliai išvardija, kas bus panaikinta.
  • Valymas vienu spustelėjimu — kai įjungta, spustelėjus įrankių juostos piktogramą iš karto valoma, o ne atidaromas iškylantysis langas.
  • Įtraukti šią svetainę į baltąjį sąrašą — greitai apsaugo (arba panaikina apsaugą) dabartinio skirtuko svetainę.
  • Paskutinį kartą valyta — rodo, kada įvyko paskutinis valymas.
  • Valymo metu įrankių juostoje trumpam pasirodo raudona piktograma, tada grįžta į įprastą būseną.

4. Spartusis klavišas

Norėdami iš karto valyti, bet kur paspauskite Ctrl+Shift+E („Mac“ – ⌘+Shift+E). Norėdami tai pakeisti, „Chrome“ atidarykite chrome://extensions/shortcuts.

5. Puslapis Parinktys (kiekviena parinktis)

Atidarykite puslapį Parinktys iš iškylančiojo lango Nustatymų (krumpliaračio) piktogramos (atsidaro atskirame skirtuke). Nustatymai sugrupuoti į skirtukus.

Bendra

  • Valyti paleidžiant naršyklę — automatiškai išvalo pasirinktus duomenis kaskart paleidus naršyklę.
  • Rodyti užbaigimo pranešimus — parodo pranešimą po duomenų išvalymo.
  • Valytini duomenys — kasdienės kategorijos:
    • Išvalyti istoriją — panaikina naršymo istoriją.
    • Išvalyti podėlį — ištuština naršyklės podėlį.
    • Išvalyti slapukus — pašalina slapukus ir kitus svetainių duomenis (tai atjungia jus nuo svetainių, nebent jos yra baltajame sąraše/apsaugotos žyme).
    • Išvalyti atsisiuntimų istoriją — išvalo atsisiuntimų sąrašą (jūsų atsisiųsti failai nepanaikinami).
    • Išvalyti formų duomenis — panaikina išsaugotą formų/automatinio pildymo informaciją.
  • Greitieji išankstiniai nustatymai — vieno spustelėjimo konfigūracijos Greitas / Standartinis / Gilus (žr. 6 skyrių).
  • Apsaugoti svetaines iš žymių — automatiškai išlaiko slapukus, podėlį ir duomenis kiekvienai jūsų pažymėtai svetainei, kad liktumėte prisijungę. Įjungus prašo prieigos prie žymių.
  • Kalba ir rodymas — sąsajos kalba ir teksto rodymo režimas (Mano kalba / Tik anglų / Abi).

Papildomai

Galingos, agresyvesnės parinktys. Įjungus bet kurią jų rodomas patvirtinimas, nes jos gali sukelti negrįžtamą duomenų praradimą.

  • Gilus valymas (apsaugotos svetainės) — taip pat išvalo apsaugotų svetainių, tokių kaip „Google“ ir „YouTube“, duomenis. Tai gali laikinai atkurti jūsų žymių piktogramas (favikonus), kol vėl apsilankysite svetainėje. Žymės niekada nepanaikinamos. Numatytai išjungta.
  • Išvalyti slaptažodžius — panaikina visus jūsų išsaugotus slaptažodžius.
  • Išvalyti vietinę saugyklą — pašalina svetainių saugomus duomenis.
  • Išvalyti service worker — gali išspręsti neprisijungus veikiančių žiniatinklio programų problemas.
  • Išvalyti IndexedDB — išvalo saugyklą, kurią naudoja žiniatinklio programos.

Laikotarpis

Pasirinkite, kaip toli atgal siekia valymas: Paskutinė valanda, Paskutinės 24 valandos, Paskutinės 7 dienos, Paskutinės 4 savaitės arba Visas laikas.

Tvarkaraštis

Nustatykite automatinio valymo fone intervalą: Kas valandą, Kas 12 valandų, Kas dieną arba Kas savaitę. Puslapis taip pat rodo paskutinį ir kitą suplanuotą valymą.

Baltasis sąrašas

Pridėkite domenų (pvz., google.com), kad liktumėte prisijungę patikimose svetainėse.

Baltojo sąrašo domenai apsaugoti nuo slapukų, podėlio ir svetainių saugyklos valymo. Pastaba: naršymo istorija, atsisiuntimai ir formų duomenys visada valomi globaliai ir negali būti įtraukti į baltąjį sąrašą — tai naršyklės apribojimas, o ne klaida.

Statistika

  • Rinkti statistiką — vietoje kaupia valymų skaičių ir istoriją. Ji niekada nepalieka jūsų įrenginio ir yra pasirenkama (numatytai išjungta).
  • Kai įjungta, galite matyti Iš viso valymų, Paskutinis valymas, savo Tvarkaraštį, 7 dienų veiklos diagramą ir Naujausią veiklą, pažymėtą pagal aktyviklį (Paleidimas, Suplanuota, Rankinis, Įrankių juosta, Spartusis klavišas).
  • Išvalyti statistiką — bet kada panaikina vietinę statistiką.

6. Greitųjų išankstinių nustatymų paaiškinimas

Išankstinis nustatymasKą jis valoGeriausia
GreitasIstorija ir podėlis.Greitas sutvarkymas, kai visur liekate prisijungę.
StandartinisIstorija, podėlis, slapukai, atsisiuntimai, formų duomenys.Kruopštus kasdienis valymas (atjungia jus nuo neapsaugotų svetainių).
GilusViskas, įskaitant svetainių saugyklą ir apsaugotas svetaines.Visiškas atstatymas. Naudokite atsargiai.

7. Verta žinoti

  • Jūsų žymės niekada nepanaikinamos. Išvalius istoriją, gali laikinai atsistatyti žymių favikonai, kol vėl apsilankysite svetainėje — standartinis „Chrome“ elgesys.
  • Slapukų išvalymas jus atjungia nuo svetainių (paprastai tai ir yra tikslas). Norėdami likti prisijungę tam tikrose svetainėse, įtraukite jas į baltąjį sąrašą arba įjunkite „Apsaugoti svetaines iš žymių“.
  • „Google“ paskyros paieškos pasiūlymų rodomų adreso juostoje, negali pašalinti joks plėtinys — jie saugomi „Google“ serveriuose. Tvarkykite juos adresu myactivity.google.com arba atsijunkite.
  • Tai nesulėtina jūsų naršyklės — jis veikia tik faktinio valymo metu, o podėlio/istorijos išvalymas gali net priversti „Chrome“ atrodyti greitesnę.
  • 100 % privatu: viskas veikia jūsų įrenginyje — jokio sekimo, jokių serverių, jokios analitikos. Žr. mūsų Privatumo politika.